Новини

Box to Remember дарява медицински консумативи на лекарски екипи

daryava

В Box to Remember винаги сме вярвали, че за да бъде успешен един бизнес, той трябва да има и кауза. Кауза, която да зарежда екипа, да мотиви за по-добри резултати и по-добре свършена работа, кауза, която да ни кара да отиваме с усмивка на работа и да се гордеем с труда си. Затова и нашата кауза е и винаги ще бъде подкрепа на хората с различни възможности за равни права на пазара на труда.

Оказва се обаче, че във времена като днешните една кауза не е достатъчна.

Вече повече от месец, всеки от нас с тревога чете новините на телефона си, новини за пандемията и риска, който тя носи за някои от нашите близки. В повечето случаи, след като затворим сайта с новината, се отдаваме на следващите задачи за деня – децата, работата, задълженията….Какво ще стане обаче, ако един ден, след като затворим новината се замислим: „Мога ли и аз да помогна, за да се справим по-лесно с вируса?“ За някои хора, отговорът е отрицателен. Но за други е положителен!

Нaшият екип на 17.03.2020 затвори уебсайта с новините и отвори следващия уебсайт с медицински консумативи, прегледахме си баланса в банковата сметка, преценихме какъв бюджет можем да отделим и поръчахме всички материали, които намерихме налични – защитни маски за многократна употреба, ръкавици за еднократна употреба, безконтактен термометър и друго базово медицинско оборудване, за което явно има недостиг. Ние не сме от големите корпоративни дарители, но успяхме да отделим определен бюджет за подкрепа.

Днес с радост опаковахме всичко, което пристигна и го изпратихме към медицинските екипи с надеждата поне малко да спомогнем за по-лекото преминаване на тази световна криза и да дадем базова (но за съжаление недостатъчна) защита на нашите лекари.

Светът околко нас зависи от всеки от нас, независимо от социален статус, гражданство или религия и ако всеки направи една малка крачка да подобри живота около себе си спрямо мащаба на собствените си финансови и социални възможности, то ние и нашите близки ще живеем в по-добро настояще и ще се радваме на по-добро бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *