Съвети

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

korporativni

Колко бележници, ключодържатели, писалки,  бутилки с вино или кошници със сладкиши сте подарили на своите служители по случай рожден ден, оттегляне в майчинство, пенсиониране или друг празник?

 

Самите вие колко подобни подаръци пазите в дъното на шкафа, за да преподарите при нужда? А колко от тях помните наистина?

 

Изборът на оригинален корпоративен подарък, който да не е безполезен, но да показва лично отношение и да подсили взаимния ангажимент между компанията и получателя, става все по-труден, нали?

 

За да избягате от скуката на масовите корпоративни сувенири, защо не опитате с тематични подаръци? Ето пет причини да подарите възможност за лично преживяване, която да укрепи отношенията в екипа и с клиентите ви.

 

 Изграждат и поддържат силни лични връзки

 

Фирмите, независимо от размера си, все повече инвестират усилия и средства в намирането, насърчаването и задържането на таланти в екипа си. Но освен със заплата и допълнителни социални придобивки, тези хора остават на работа и заради усещането за общност и семейство, в които се чувстват спокойни и виждат възможност за живот и извън служебните задължения. А  този живот включва и рождени дни, дипломиране, сватби, деца… Тематичните подаръци дават възможност на всеки да изживее лични моменти по свой начин, но и да запомни кой му е дал тази идея или възможност.

 

Тези подаръци показват и колко цените своите колеги. Подобен жест ще покаже, че вие знаете, че те се вълнуват дали ще се справят в новата си професия или на новото място, дали ще бъдат добри родители. Ще отговорите на въпроса им дали ще получат подкрепа в  съчетаването на семейство и кариера. В крайна сметка, всички сме щастливи, когато се чувстваме приети и обичани заради това, което е.

 

Тематичните  подаръци спестяват време и средства

 

Времето е ценен ресурс, особено когато работите. Изборът на  подходящ и оригинален подарък, дори и да сте го делегирали на определен служител, струва и скъпо, защото иззема от  времето за други задачи, а понякога включва и непредвидени разходи, покупка на сувенири, вещи или преживявания, които остават неизползвани.

 

Тематичните подаръци съдържат ръчно сътворени предмети, аксесоари и идеи, които Box to remember са събрали, така че да удовлетворяват обичайни нужди и неочаквани желания, които предизвикват емоция. Ако се опитате сами да направите подобен микс, който да остави спомени, това ще отнеме време и неочаквани разходи, които вероятно не можете да си позволите.

 

Затова оставете проучването, набавянето, идеите и изработката на подаръците на специалистите и спестете време, което можете да вложите в това да сте още по-добри в това, което правите на работното си място. А междувременно създайте хубаво преживяване, което остава!

 

Подаръци с кауза 

 

Вероятно знаете, че повечето тематични и авторски подаръци се правят от сръчни хора и компании със социална насоченост. Box to Remember също подарява възможност за лично преживяване чрез 6 до 8 игри, предмети от ежедневието, идеи и аксесоари, вдъхновени и изработени от хора с различни възможности. Представители на глухата общност и с двигателни ограничения получават възможност за професионално развитие.

 

С избора на всяка от тези подаръчни кутии по различни поводи вие развивате и корпоративна социална отговорност, независимо дали сте микро, малка или голяма компания. Спестявате си време в търсене на благотворителни каузи, а икономическият ефект от покупката ви е дълготраен.

 

Връщате смисъла в подаряването на подаръци 

 

Често след детските ни вълнения от подаръци, тръпката от получаването и подаряването се превръща в рутина. До голяма степен това се дължи на серия от разочароващи и безсмислени подаръци – чаша за кафе (от колко чаши за кафе има нужда човек?), кичозни сувенири,  флаш-памет или писалки. За подаряващия отрицателните емоции са още повече: обиколката на търговски центрове и магазини, безкрайни часове в онлайн и офлайн търсене на подходящ подарък, нервите от невъзможността да намерите това, което търсите, и поредното обещание към себе си, че следващия път ще се реванширате, а накрая се сблъсквате и със зле прикритото разочарование на получателя.

 

За да обърнете емоцията  към положителната страна, се запитайте какво ви вдъхновява в човека, на когото подарявате. Ако имате опит в конкретната нова за нея/него ситуация,  се опитайте да се сетите какво сте изпитали и желали вие самите. Какво ви липсва в общуването ви?

Ако нямате  възможност да инвестирате работно и лично време в тези мисли и проучвания за оригинален подарък, опитайте с Box to remember! Вижте тук, компаниите, които вече ни се довериха!

Желаем ви хубави споделени спомени!

 

Автор: Мая Цанева
mayatsaneva.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *