http://bgms.cit.net/site/boxtoremember.com

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

Колко бележници, ключодържатели, писалки,  бутилки с вино или кошници със сладкиши сте подарили на своите служители по случай рожден ден, оттегляне в майчинство, пенсиониране или друг празник?

 

Самите вие колко подобни подаръци пазите в дъното на шкафа, за да преподарите при нужда? А колко от тях помните наистина?

 

Изборът на оригинален корпоративен подарък, който да не е безполезен, но да показва лично отношение и да подсили взаимния ангажимент между компанията и получателя, става все по-труден, нали?

 

За да избягате от скуката на масовите корпоративни сувенири, защо не опитате с тематични подаръци? Ето пет причини да подарите възможност за лично преживяване, която да укрепи отношенията в екипа и с клиентите ви.

 

 Изграждат и поддържат силни лични връзки

 

Фирмите, независимо от размера си, все повече инвестират усилия и средства в намирането, насърчаването и задържането на таланти в екипа си. Но освен със заплата и допълнителни социални придобивки, тези хора остават на работа и заради усещането за общност и семейство, в които се чувстват спокойни и виждат възможност за живот и извън служебните задължения. А  този живот включва и рождени дни, дипломиране, сватби, деца… Тематичните подаръци дават възможност на всеки да изживее лични моменти по свой начин, но и да запомни кой му е дал тази идея или възможност. 

 

Тези подаръци показват и колко цените своите колеги. Подобен жест ще покаже, че вие знаете, че те се вълнуват дали ще се справят в новата си професия или на новото място, дали ще бъдат добри родители. Ще отговорите на въпроса им дали ще получат подкрепа в  съчетаването на семейство и кариера. В крайна сметка, всички сме щастливи, когато се чувстваме приети и обичани заради това, което е.

 

Тематичните  подаръци спестяват време и средства

 

Времето е ценен ресурс, особено когато работите. Изборът на  подходящ и оригинален подарък, дори и да сте го делегирали на определен служител, струва и скъпо, защото иззема от  времето за други задачи, а понякога включва и непредвидени разходи, покупка на сувенири, вещи или преживявания, които остават неизползвани. 

 

Тематичните подаръци съдържат ръчно сътворени предмети, аксесоари и идеи, които Box to remember са събрали, така че да удовлетворяват обичайни нужди и неочаквани желания, които предизвикват емоция. Ако се опитате сами да направите подобен микс, който да остави спомени, това ще отнеме време и неочаквани разходи, които вероятно не можете да си позволите.

 

Затова оставете проучването, набавянето, идеите и изработката на подаръците на специалистите и спестете време, което можете да вложите в това да сте още по-добри в това, което правите на работното си място. А междувременно създайте хубаво преживяване, което остава!

 

Подаръци с кауза 

 

Вероятно знаете, че повечето тематични и авторски подаръци се правят от сръчни хора и компании със социална насоченост. Box to Remember също подарява възможност за лично преживяване чрез 6 до 8 игри, предмети от ежедневието, идеи и аксесоари, вдъхновени и изработени от хора с различни възможности. Представители на глухата общност и с двигателни ограничения получават възможност за професионално развитие. 

 

С избора на всяка от тези подаръчни кутии по различни поводи вие развивате и корпоративна социална отговорност, независимо дали сте микро, малка или голяма компания. Спестявате си време в търсене на благотворителни каузи, а икономическият ефект от покупката ви е дълготраен.

 

Връщате смисъла в подаряването на подаръци 

 

Често след детските ни вълнения от подаръци, тръпката от получаването и подаряването се превръща в рутина. До голяма степен това се дължи на серия от разочароващи и безсмислени подаръци - чаша за кафе (от колко чаши за кафе има нужда човек?), кичозни сувенири,  флаш-памет или писалки. За подаряващия отрицателните емоции са още повече: обиколката на търговски центрове и магазини, безкрайни часове в онлайн и офлайн търсене на подходящ подарък, нервите от невъзможността да намерите това, което търсите, и поредното обещание към себе си, че следващия път ще се реванширате, а накрая се сблъсквате и със зле прикритото разочарование на получателя.

 

За да обърнете емоцията  към положителната страна, се запитайте какво ви вдъхновява в човека, на когото подарявате. Ако имате опит в конкретната нова за нея/него ситуация,  се опитайте да се сетите какво сте изпитали и желали вие самите. Какво ви липсва в общуването ви?

Ако нямате  възможност да инвестирате работно и лично време в тези мисли и проучвания за оригинален подарък, опитайте с Box to remember! Вижте тук, компаниите, които вече ни се довериха!

Желаем ви хубави споделени спомени!


 

Автор: Мая Цанева

mayatsaneva.com

Какво се случи с Box to Remember през 2019?

2 януари 2020 Измина и първата година от живота на Box to Remember! За нас тази година беше изпълнена с вълни от радости, но и трудности по пътя в търсене на правилната рецепта за устойчив бизнес с кауза! Една инициатива, предприета с много желание, вдъхновение и идеи, извървя  първите си стъпки, срещна първите си изпитания, остави първите следи в живота на много хора. А какви бяха те? Прочетете повече тук.

Коледата (не)ТРАДИЦИОННА

24 октомври 2019 Зимните празници стоплят душата и стомаха, но измъчват ума. “Подаръци, подаръци, подаръци” е повелята на празника, а изборът на най-подходящите може да се окаже тежка задача, не само от финансово естество. Как да запазим личното отношение, да бъдат нещо полезно и желано и да дадем обещание  за нещо повече - за хубави делници след празниците?

ИТ нинджа - от какво има нужда съвременният компютърен специалист?

24 септември 2019 Какво знаем за живота на ИТ нинджите? Те имат нужда от бърза мисъл и ловки ръце, за да кодират, ловят вируси и пишат приложения. Също така седят дълго зад компютъра си и социалният им живот често е оскъден. Те имат въображение и кураж и също така им се налага да разрешават ежедневни проблеми като погрешно включен рутер, да издирват изгубени документи,  или да влизат в битка с хакери, без да губят търпение. Не на последно място, имат специфично чувство за хумор, което и да не разбираме, уважаваме.

Организация на моминско и ергенско парти в 7 лесни стъпки

23 септември 2019 Планирането на тази вечер обикновено се случва в разгара на планирането на големия сватбен ден и често не остава време и фантазия за организирането на незабравима моминска/ергенска вечер. Ако все още не сте започнали да мислите за това, погледнете този основен  списък със задачи и въпроси, на които да си отговорите. 

Какво е да си част от екипа на Box to Remember?

17 септември 2019 Box to Remember работи в подкрепа на хората с различни възможности и се бори за равни права на пазара на труда. Екипът ни се състои от млади, енергични и борбени хора от глухата общност и такива с двигателни проблеми. А кои са те? Прочетете интервюто с прекрасната Нина!

Супермен - не! Супер учител!

23 август 2019 Неусетно и непреклонно новата учебна година идва и много ученици и техните родители отново ще потърсят начин да изразят своето уважение към учителите. Какво да направите, така че да изградите или заздравите връзката на ученика си с класа и учителите, да покажете ангажимента си да работите заедно с хората в образователната система за бъдещето на детето си?

Подаръците създават преживявания

14 август 2019 Всъщност в океана от стоки и услуги, с най-голяма стойност остават тези, които създават преживяване и съхраняват спомени. Често тези подаръци или стоки, действия от ежедневието или по повод не са скъпи като парична стойност, но са безценни, защото провокират въображението и предизвикват ума да запази моментите.

Три сватби и едно кръщене

13 август 2019 Преди няколко лета ми се наложи за една година да присъствам на три сватби и едно кръщене. Представете си как отворих гардероба си, драматично заявих: „Няма какво да облека!“, и още по-тежко , но с желание се заех със задачата да измисля подаръци, които да не са прахосъбирачки или просто поредният плик с пари.