http://bgms.cit.net/site/boxtoremember.com

Какво се случи с Box to Remember през 2019?

Какво се случи с Box to Remember през 2019?

Измина и първата година от живота на Box to Remember! За нас тази година беше изпълнена с вълни от радости, но и трудности по пътя в търсене на правилната рецепта за устойчив бизнес с кауза!

Една инициатива, предприета с много желание, вдъхновение и идеи, извървя  първите си стъпки, срещна първите си изпитания, остави първите следи в живота на много хора.

Кой стои зад Box to Remember?

Когато предприехме предизвикателството да създадем Box to Remember, екипът ни включваше само нас, две сестри и нашите две прохождащи деца, специализирани в (раз)опаковане на подаръци J. През тази година успяхме да разширим екипа си от двама души на дванадесет, всички от които част от силната общност на хората с различни възможности!


Запознайте се с някои от тях:


„Аз съм Нина, на 31 години от Велико Търново. Имам заболяване на костите. Радвам се, че работя в екипа на
Box to Remember, където творим уникални подаръци за всякакви поводи! Работилницата на Box to Remember е прекрасно място, което дава шанс на хората с различни възможности да покажат своя творчески потенциал“


„Аз съм Кирил и съм глух. Много се радвам, че работя с Поли и Диана. Те правят прекрасни неща, като повярваха в хората с различни възможности. Аз съм глух и се гордея като такъв
. Box to Remember е уникална възможност да покажем на обществото по един различен и позитивен начин хората с увреждания, а именно, че те могат да бъдат равнопоставени.“


„Аз съм Янка, на 33 години, майка на 2 деца, 100% загуба на слуха. Обичам да създавам и творя, вярвам, че работата може да носи голямо удоволствие, затова се стремя да влагам всичко от себе си!“


Какво подобрихме?


Нашият малък социален бизнес започна със скромно портфолио от пет тематични кутии. Благодарение на постоянната обратна връзка от нашите клиенти и искреното ни желание да се развиваме, през тази първа година успяхме да увеличим продуктите от 5 на 67, като въведохме нови кутии и обновихме съдържанието на съществуващите.


Кой ни помогна?


Всичко това нямаше да бъде възможно без нашите партньори и клиенти, които ни подрепиха във всички добри и трудни моменти по време на нашето начално развитие!


Новата година е време за равносметка, време, в което да кажеш благодаря, да се обърнеш назад и да оцениш всичко, което си постигнал. Време, в което да кажеш благодаря!


Бихме искали да благодарим на всички, които повярваха в нас, помогнаха ни и ни се довериха!


Благодарим и на всички 458 индивидуални клиенти, част от които вече можем да наречем приятели!


Медиите и организациите, които ни подкрепиха тази година: Trending Topics, Bloomberg TV, БНР, Успелите, Свръхчовекът с Геори Ненов, Her Startup, Детските градини, Обединени идеи за България, Startup Navigator!


Благодарение на всички вас, Box to Remember извървя крачката от стартиращ бизнес до устойчиво социално предприятие!


Посрещаме 2020 година, заредени с мотивация, идеи и вдъхновение и пожелаваме на всички вас една година, изпълнена с радости, успехи и поводи за подаръци!

Коледата (не)ТРАДИЦИОННА

24 октомври 2019 Зимните празници стоплят душата и стомаха, но измъчват ума. “Подаръци, подаръци, подаръци” е повелята на празника, а изборът на най-подходящите може да се окаже тежка задача, не само от финансово естество. Как да запазим личното отношение, да бъдат нещо полезно и желано и да дадем обещание  за нещо повече - за хубави делници след празниците?

ИТ нинджа - от какво има нужда съвременният компютърен специалист?

24 септември 2019 Какво знаем за живота на ИТ нинджите? Те имат нужда от бърза мисъл и ловки ръце, за да кодират, ловят вируси и пишат приложения. Също така седят дълго зад компютъра си и социалният им живот често е оскъден. Те имат въображение и кураж и също така им се налага да разрешават ежедневни проблеми като погрешно включен рутер, да издирват изгубени документи,  или да влизат в битка с хакери, без да губят търпение. Не на последно място, имат специфично чувство за хумор, което и да не разбираме, уважаваме.

Организация на моминско и ергенско парти в 7 лесни стъпки

23 септември 2019 Планирането на тази вечер обикновено се случва в разгара на планирането на големия сватбен ден и често не остава време и фантазия за организирането на незабравима моминска/ергенска вечер. Ако все още не сте започнали да мислите за това, погледнете този основен  списък със задачи и въпроси, на които да си отговорите. 

Какво е да си част от екипа на Box to Remember?

17 септември 2019 Box to Remember работи в подкрепа на хората с различни възможности и се бори за равни права на пазара на труда. Екипът ни се състои от млади, енергични и борбени хора от глухата общност и такива с двигателни проблеми. А кои са те? Прочетете интервюто с прекрасната Нина!

Супермен - не! Супер учител!

23 август 2019 Неусетно и непреклонно новата учебна година идва и много ученици и техните родители отново ще потърсят начин да изразят своето уважение към учителите. Какво да направите, така че да изградите или заздравите връзката на ученика си с класа и учителите, да покажете ангажимента си да работите заедно с хората в образователната система за бъдещето на детето си?

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

16 август 2019 Изборът на оригинален корпоративен подарък, който да не е безполезен, но да показва лично отношение и да подсили взаимния ангажимент между компанията и получателя, става все по-труден, нали?

Подаръците създават преживявания

14 август 2019 Всъщност в океана от стоки и услуги, с най-голяма стойност остават тези, които създават преживяване и съхраняват спомени. Често тези подаръци или стоки, действия от ежедневието или по повод не са скъпи като парична стойност, но са безценни, защото провокират въображението и предизвикват ума да запази моментите.

Три сватби и едно кръщене

13 август 2019 Преди няколко лета ми се наложи за една година да присъствам на три сватби и едно кръщене. Представете си как отворих гардероба си, драматично заявих: „Няма какво да облека!“, и още по-тежко , но с желание се заех със задачата да измисля подаръци, които да не са прахосъбирачки или просто поредният плик с пари.