http://bgms.cit.net/site/boxtoremember.com

ИТ нинджа - от какво има нужда съвременният компютърен специалист?

ИТ нинджа - от какво има нужда съвременният компютърен специалист?

В днешния технологичен свят не можем без вода, слънце и интернет. А зад всяка успешно кодирана компютърна игра, система за обслужване или онлайн приложение стои ИТ нинджа. Затова им дължим голямо “благодаря” дори и затова, че сега четете този блог. 

 

Какво знаем за живота на ИТ нинджите? Те имат нужда от бърза мисъл и ловки ръце, за да кодират, ловят вируси и пишат приложения. Също така седят дълго зад компютъра си и социалният им живот често е оскъден. Те имат въображение и кураж и също така им се налага да разрешават ежедневни проблеми като погрешно включен рутер, да издирват изгубени документи,  или да влизат в битка с хакери, без да губят търпение. Не на последно място, имат специфично чувство за хумор, което и да не разбираме, уважаваме.

 

Нашата нова кутия “IT нинджа” ви дава възможност да кажете “благодаря”  на вашия системен администратор, на разработчика на сайта ви, на човека, който ви пази от хакери, и на колегата, който пише кода за мобилното приложение.В кутията сме сложили тематични чорапи, каквито могат да носят само и единствено ИТ нинджите. На тях пише Pause като напомняме за професионалистите,  че животът офлайн изисква пауза от този онлайн. Всъщност, това е важно да си припомним и ние, които живеем в мрежата. 

И за да разсеем нашите приятели от нулите, единиците и скобите и точките, които превръщат в реални решения на проблеми, сме им подготвили скреч карта на света. Разбира се, както те, така и ние можем да разберем много за света в интернет, но защо и да не попътуваме? ИТ специалистите имат нужда единствено от интернет, за да работят и могат да правят това и от плажа, и на върха на планината. За да си носят навсякъде нуждата информация, сме им осигурили рower bank (външно батерия за телефон), 2200 МаЧ, Villex. Всеки IT има нужда от телефон с пълна батерия, дали за работа или за забавление. Проверете и ще видите, че с лаптоп, интернет и рower bank IT нинджите се чувстват господари на света - и на двата всъщност - и онлайн и офлайн. 

И за да им тече бързо мисълта, когато получават странни въпроси от нас, обикновените хора, или когато спасяват ценна информация, им даваме чаша енергия и бонбони за идеи. Тази чаша за кафе, чай, фреш, или за енергийна напитка ще бъде на една ръка разстояние и вашите приятели ще се сещат за вас с благодарност (особено ако ги пълните  навреме с подходящо питие). Вкусните ни бонбони в буркан във формата на крушка вероятно ще свършат скоро, но вие ще сте наблизо, за да напълните буркана, нали... 

 

Желаем ви лек и безпроблемен живот с вашите ИТ нинджи и не забравяйте - нито един компютър не работи, ако няма ток, а без интернет сте офлайн!


Автор: Мая Цанева

mayatsaneva.com

 

 

Какво се случи с Box to Remember през 2019?

2 януари 2020 Измина и първата година от живота на Box to Remember! За нас тази година беше изпълнена с вълни от радости, но и трудности по пътя в търсене на правилната рецепта за устойчив бизнес с кауза! Една инициатива, предприета с много желание, вдъхновение и идеи, извървя  първите си стъпки, срещна първите си изпитания, остави първите следи в живота на много хора. А какви бяха те? Прочетете повече тук.

Коледата (не)ТРАДИЦИОННА

24 октомври 2019 Зимните празници стоплят душата и стомаха, но измъчват ума. “Подаръци, подаръци, подаръци” е повелята на празника, а изборът на най-подходящите може да се окаже тежка задача, не само от финансово естество. Как да запазим личното отношение, да бъдат нещо полезно и желано и да дадем обещание  за нещо повече - за хубави делници след празниците?

Организация на моминско и ергенско парти в 7 лесни стъпки

23 септември 2019 Планирането на тази вечер обикновено се случва в разгара на планирането на големия сватбен ден и често не остава време и фантазия за организирането на незабравима моминска/ергенска вечер. Ако все още не сте започнали да мислите за това, погледнете този основен  списък със задачи и въпроси, на които да си отговорите. 

Какво е да си част от екипа на Box to Remember?

17 септември 2019 Box to Remember работи в подкрепа на хората с различни възможности и се бори за равни права на пазара на труда. Екипът ни се състои от млади, енергични и борбени хора от глухата общност и такива с двигателни проблеми. А кои са те? Прочетете интервюто с прекрасната Нина!

Супермен - не! Супер учител!

23 август 2019 Неусетно и непреклонно новата учебна година идва и много ученици и техните родители отново ще потърсят начин да изразят своето уважение към учителите. Какво да направите, така че да изградите или заздравите връзката на ученика си с класа и учителите, да покажете ангажимента си да работите заедно с хората в образователната система за бъдещето на детето си?

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

16 август 2019 Изборът на оригинален корпоративен подарък, който да не е безполезен, но да показва лично отношение и да подсили взаимния ангажимент между компанията и получателя, става все по-труден, нали?

Подаръците създават преживявания

14 август 2019 Всъщност в океана от стоки и услуги, с най-голяма стойност остават тези, които създават преживяване и съхраняват спомени. Често тези подаръци или стоки, действия от ежедневието или по повод не са скъпи като парична стойност, но са безценни, защото провокират въображението и предизвикват ума да запази моментите.

Три сватби и едно кръщене

13 август 2019 Преди няколко лета ми се наложи за една година да присъствам на три сватби и едно кръщене. Представете си как отворих гардероба си, драматично заявих: „Няма какво да облека!“, и още по-тежко , но с желание се заех със задачата да измисля подаръци, които да не са прахосъбирачки или просто поредният плик с пари.