Подаръците създават преживявания

Подаръците създават преживявания

Всички знаем репликата на Вълка от Уолстрийт „Продай ми тази химикалка!“. Тя провокира хиляди успешни и безуспешни опити да ви продадат/предложат всякакви стоки и услуги – от чаша за кафе до почистване на сребърни прибори.

 

Всъщност в океана от стоки и услуги, с най-голяма стойност остават тези, които създават преживяване и съхраняват спомени. Често тези подаръци или стоки, действия от ежедневието или по повод не са скъпи като парична стойност, но са безценни, защото провокират въображението и предизвикват ума да запази моментите.

 

В живота ни моментите, които помним като „първите“ и „единствените“, са малко. За някои това са раждането на детето им, сватбата, първият учебен ден, незабравим рожден ден. За други това е преместването в нов град, държава, възстановяването от тежко заболяване, денят, в който са се влюбили или срещнали своя най-добър приятел. Понякога не знам кога това ще се случи, друг път е планирано, а трети път е резултат от случайни обстоятелства.

 

Но какво да направим, за да провокираме и съхраним тези моменти? Понякога губим дни и седмици, за да изберем подарък за сватба, кръщене, рожден ден, защото повечето хора имаме от всичко по малко и сме пренаситени с вещи. Напрегнатото ежедневие „краде“ от въображението ни, така че често идеите за вещи, услуга, преживяване, което да остави ярък спомен, са малко.

 

Попитайте свои приятели какво помнят от последното парти, на което са били? Вероятно ще ви разкажат случка, ще се сетят за интересен аксесоар или прическа, ще ви покажат снимка. Това са лични преживявания, но ние можем да ги провокираме, като изберем за подарък комбинация от полезни и запомнящи се декоративни елементи и предмети. Например тиган за палачинки във формата на сърце, скреч карта на света, подправка за засаждане или тематични листове за писма до детето ни, са неща, за които сме чували, че създават преживявания, но са трудни за намиране или за изработване. А имаме ли и време за това?

 

Box to remember се посвещава на задачата да осигури за вас и близките ви  преживяване, което да запомните. Екипът приема лично всеки повод, по който вие търсите подаръка, който да остави спомен и вгражда в него своя опит, несбъднати, но мечтани желания, практичност. Box to remember не продава, а предлага възможности да съ-датете спомени, които остават. Останалото е магия и тя остава в   снимките от  първото бебешко парти, в последната глътка вино от чашата на мама и като „мммм“ от палачинките за влюбени. Наслаждавайте им се!

 

Автор: Мая Цанева

mayatsaneva.com

Супермен - не! Супер учител!

23 август 2019 Неусетно и непреклонно новата учебна година идва и много ученици и техните родители отново ще потърсят начин да изразят своето уважение към учителите. Какво да направите, така че да изградите или заздравите връзката на ученика си с класа и учителите, да покажете ангажимента си да работите заедно с хората в образователната система за бъдещето на детето си?

5 причини да се обърнете към Box to Remember за оригинален корпоративен подарък

16 август 2019 Изборът на оригинален корпоративен подарък, който да не е безполезен, но да показва лично отношение и да подсили взаимния ангажимент между компанията и получателя, става все по-труден, нали?

Три сватби и едно кръщене

13 август 2019 Преди няколко лета ми се наложи за една година да присъствам на три сватби и едно кръщене. Представете си как отворих гардероба си, драматично заявих: „Няма какво да облека!“, и още по-тежко , но с желание се заех със задачата да измисля подаръци, които да не са прахосъбирачки или просто поредният плик с пари.